Пелетен котел Pellematic (10-32kW)

Пелетен котел Pellematic

Pellematic е оригиналът от ÖkoFEN. През 1997 г. това е първата тествана автоматична отоплителна система на пелети на пазара.

Това пионерско изобретение и до днес представя оптимално и модерно решение за топлообменници.  

Гъвкава адаптация към енергийните нуждите

Мощността на котелът може да се адаптира към вашите нужди. В случай на промяна, например след саниране, сврвизен специалист в няколко прости стъпки може да редуцира мощността на котела и да го адаптира към вашите нови нужди. Предимството в този случай, е по-ниския разход на пелети, поради оптималното използване на системата.

 • Принцип на задаване на тенденциите
 • Хърбърт Ортнър, основателят на ÖkoFEN разработва модела на горивната система на Pellematic. Тя се оказва толкова добре обмислена и надеждна от самото начало, че други производители по-късно приемат нейния принцип на работа. 
  Междувременно, оригиналът на ÖkoFEN е доказан повече от 80 000 пъти. Отчетено е, че всяка втора пелетна отоплителна система в света работи на този принцип. 
 • Гъвкави граници на мощност
 • Условията за живот се променят много често. Добре е, че вашата пелетна отоплитена система Pellematic може лесно да бъде адаптирана към новите промени. Например, ако изолирате вашата къща на по-късен етап е възможно да направите корекции в няколко прости стъпки.
  Работата на Pellematic кореспондира точно с вашите текущи потребности и няма да имате нужда от нов котел.
 • Удобни и мощни
 • Особено предимство е лекотата на използване. Пепелта се събира в удобен контейнер, който осигурява безпрашно почистване. Контролерът на котела ви информира, кога трябва да го изпразните.
  Pellematic е напълно автоматизиран котел по отношение на запалване, настройка на мощността или днвно почистване. При това, почистването в комбинация с оптималната технология на горене, поддържа максималната му ефективност.
 
 • Ефективен контрол на горенето
 • Мулти-сегментната плоча, подналягането в горивната камера и датчика за температура на горивната камера осигуряват ниски емисии, постоянно висока ефективност и оптимална адапация на мощността на котела към нуждите на сградата.
 • Сигурни и надеждни
 • Ние от ÖkoFEN обичаме да играем на сигурно. Ето зщо използваме само материали с най-високо качество и възможно най-прецизните системи за контрол за нашите котли.  Ако все пак се появи проблем, ще бъдете посетени от специалист в областта на отоплението с пелети. 
 • Соларно подпомагане
 • Пелети и солар - идеалната двойка.
 •  
 • Pellematic може да се комбинира с буферен съд Pelleaqua и соларни колектори Pellesol, тала че можете да се възползвате от безплатната слънчева енергия.

Мощности

10 kW (модулира до 3kW)

12 kW (модулира до 4kW)

15 kW (модулира до 5kW)

20 kW (модулира до 6kW)

25 kW (модулира до 8kW)

32 kW (модулира до 10kW)

Примерни монтажи

Сезонно почистване на котел Pellematic – видео

 

       

 

Ценова листа ÖkoFEN Pellematic, 10-32kW

 

Ако имате въпроси или се нуждаете от техническа документация, консултация или проектиране, за да подберете правилно необходимото оборудване, моля позвънете ни!

Котел (тип)PES10PES12PES15PES20PES25PES32
котел-номинална мощностkW101215202532
клас на енергийна ефективностA +
индекс на енергийна ефективност (EEI)118119120122
фактор за сезонно отопление на помещенияη s828384
ширина - общаmm11301186
ширина - котелно тялоmm705761
височинаmm10901290
височина на вакуумната системаmm13921592
дълбочинаmm814870
дълбочина-горелкаmm508
вход/изход водна част ∅inch1"5/4 "
височина - вход/изход водна частmm9051110
димоотвод ∅mm130150
височина на свързване на димоотводаmm645844
Запитване