Пелетен котел Pellematic Compact (10-32kW)

Пелетен котел Pellematic Compact

Новото поколение пелетни котли в ниските мощности

Един от най-компактните пелетни котли на пазара с размери 73х72см, Pellematic Compact впечатлява с възможността за монтаж близо до вътрешен ъгъл. Опитът на специалисти с 20 годишен опит в пелетната технология води до създаването на тази иновативна серия.

Pellematic Compact предлага възможо най-високия клас на комфорт на пелетна отоплителна система. Почистването, извеждането на пепелта и запалването работят напълно автоматично, надеждно и изключително тихо. Извеждането на пепелта следва да се осигури два пъти годишно. Функцията за on-line контрол на Pellematic Compact увеличава удобството от неговата експлоатация, а работата съвместно с база данни за прогнозата на времето позволява дори по-голяма ефективност и комфорт. 

 • Компактен размер
 • Pellematic Compact печели своето име на един от най-компактните пелетни котли на пазара, вдъхновен от възможността за монтаж в ъгъл. Това прави лесно планирането и освобождава място в котелното.
 • Лесен монтаж
 • Лесната инсталация на Pellematic Compact се изплаща многократно.
 • Компактните размери и гъвкавите връзки дават възможност за интелегентна подредба, а самия монтаж е лесен, като детска игра.
 • Пълен комфорт
 • Pellematic Compact предлага пълен комфорт на едно автоматично отопление. Извеждането на пепелта от котела е рядко, почистването на топлообменика, запалването и неговата работа са автоматчини, надеждни и изключителн тихи.
 
 • Ефективен контрол на горенето
 • Мулти-сегментната плоча, подналягането в горивната камера и датчика за температура на горивната камера осигуряват ниски емисии, постоянно висока ефективност и оптимална адапация на мощността на котела към нуждите на сградата.
 • Мрежово свързано отопление
 • Свързаността на котела към интернет увеличава интелигентността на системата. Съвместната работа с онлайн база данни за прогноза за времето прави системата дори по-ефективна, повишавайки нивото на комфорт.
 • Свържи & Отоплявай
 • Като специалисти в отоплението, ние предлагаме не само най-ефективния котел, но така също и разнообразие от аксесоари и решения за съхранение на енергия и пелети. Всички елементи са готови за свързване и пасват лесно, което прави монтажа бърз и лесен.


С Pellematic Compact можете да разчитате на най-високото ниво на комфорт и технология. 

Мощности

3-10kW

4-12kW

4-14kW

5-16kW

5.5-18kW

РАЗНООБРАЗИЕ ОТ РЕШЕНИЕ НА СИСТЕМИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И ТРАНСПОРТИРАНЕ НА ПЕЛЕТИ

Вакуумната ситема позволява надеждно и лесно трансоортиране на пелети. Pellematic Compact може лесно да бъде захранен с дървесни пелети от текстилен силоз или специално изградено складово помещение. Също така е възможно и използванто на бункер за ръчно зареждане с капацитет от 180кг.

** В системи A++: Комплект от Pellematic Compact 9 kW, 2x Pellesol-Top, Pellaqua 600 литра, Pelletronic Touch.

ПРИМЕРНИ МОНТАЖИ

                                    

 

Видео

Монтаж на пелетен котел ÖkoFEN Pellematic Compact 10 kW със  складово стопанство за пелети Flexilo, буферен съд и управление през интернет.

Много бързо, лесно и чисто!

 

Ако имате въпроси или се нуждаете от техническа документация, консултация или проектиране, за да подберете правилно необходимото оборудване, моля позвънете ни!

Котел (тип)Compact 10Compact 12Compact 14Compact 16
котел - номинална мощностkW10121416
котел - частично натоварванеkW33,64,24,8
Енергиен класА+
EEI индекс на енергийна ефективност124
Годишна ефективност на отоляемите помещенияη s8887
КПД на котела при номинална мощност%96.796.596.295.7
КПД на котела при частично натоварване%96.896.996.6
съдържание на водалитри69
вход/изход водна част ØИнчове1
вход/изход водна част ØDN25
водно съпротивление при 10КmBar4479114185
водно съпротивление при 20КmBar11202946
работна температура на котела°C60-85
минимална температура на котела°C60
Макс.работно налягане на котелаBar3
тестово наляганеBar4,6
бруто тегло, с опаковкатаkg338
нето тегло, без водаkg294
нето тегло, котелно тялоkg160
темп.на димни газове - ном.мощност°C70-140
темп.на димни газове - частично натоварване°C70-140
 • Pellematic Compact Технически данни
  Размер: 196 KB Изтегли

Запитване