Пелетен котел Pellematic Condens (10-32kW)

Пелетен котел Pellematic Condens

През 1997 г. пазарът на котли беше революционизиран от първият напълно автоматизиран пелетен котел Pellematic, производтсво на австрийската фирма ÖkoFen. Стремежът на производителят да предлага иновативни решения води до създаването на първия в света кондензационенен пелетен котел Pellematic Condens, който задава нови хоризонти в равитието на бранша. Pellematic Condens обединява 20-годишен опит в разработването и производтсвото на пелетни котли, използващи най-съвремена технология.

Благодарение на напълно новата концепция за пелетен котел Pellematic Condens, е първият в света пелетен кондензационен котел, който може да бъде интегриран в почти всяка отоплителна система, без необходимост от използването на буферен съд. Неговия компактен дизайн, размери наподобяващи тези на хладилник и интелигентно разположени връзки правят възможно неговото свързване в помещения с ограничени размери.

 • Ефективен контрол на горенето
 • Мулти-сегментната плоча, подналягането в горивната камера и датчика за температура на горивната камера осигуряват ниски емисии, постоянно висока ефективност и оптимална адапация на мощността на котела към нуждите на сградата.
 • Кондензна технология
 • Ефективност от възможно най-високо ниво. Най-новото поколение кондензационна технология добива дори повече енергия от всеки килограм дървесни пелети. 
 • До 15% по-висока ефективност в сравнение със стандартните пелетни котли.
 • Рекордна ефективност
 • Дори по-висока ефективност. Последното поколение кондензационни котли правят всичко това възможно.  
 • Но дори в нормален режим на отопление Pellematic Condens достига абсолютен пик от ефективност на отопление в размер на 98.7%.
 
 • Изключително компактен
 • С размери от само 72 х 73 см Pellematic Condens е  един от най-компактните пелетни котли на пазара. В комбинация с възможността за интелигентно подреждане на всички връзки, монтажа става възможен почти във всяко котелно помещение.
 • Плаваща работна температура
 • Чрез произведените от висококачествена неръждаема стомана горивна камера и топлообменник Pellematic Condens постига понижаване на температурата в котела до 28° C. По този начин системата се експлоатира по-икономично и с по- голяма ефективност в сравнение с традиционните котли.
 • Опция за ел.генерация
 • Опционалният пакет eReady подготвя Pellematic Condens за последващо оборудване с двигател на Stirling.  Тази опция дава възможност да произвеждате електричество от вашата отоплителна система. За повече информация посетете: www.okofen-e.com

Мощности

10 kW  (модулация до 3 kW)

12 kW (модулация до 4 kW)

14 kW  (модулация до 4 kW)

16 kW  (модулация до 5 kW)

18 kW  (модулация до 6 kW)

За мощности от 25kW до 32 kW изберете система за отопление с пелети Pellematic Plus

Примерни монтажи

Pellematic Condens може да бъде оборудван с вакуумна система за автоматично зареждане с пелети или с бункер за ръчно зареждане.

 Вакуумна система за зареждане с пелети и Flexsilo            Вакуумна система за зареждане с пелети           Метален бункер за ръчно зареждане
 

Видео

кондензна технология с Pellematic Condens
 

 

Ако имате въпроси или се нуждаете от техническа документация, консултация или проектиране, за да подберете правилно необходимото оборудване, моля позвънете ни!

Котел (тип)Compact 10Compact 12Compact 14Compact 16Compact 18
котел - номинална мощностkW1012141618
котел - частично натоварванеkW3456
Енергиен класА++
EEI индекс на енергийна ефективност132133134135
Годишна ефективност на отоляемите помещенияη s9394
ширина - общаmm732
височина - общаmm1425
дълбочина общаmm724
минимална ширина при внасянеmm670
вход/изход водна частØ Инчове1
височина на свързване вход/изход водна частmm1467
диаметър на димоотвода (при котела)mm132
височина на свързване на димоотводаmm377
 • Pellematic Condens Брошура
  Версия: 2018 Размер: 676 KB Изтегли

Запитване